Surf House Helsinki tuo surffauksen ilot Suomeen kätevästi sisäsurffauksen muodossa! Sisäsurffaus sopii niin synttäreille, polttareihin kuin yritysjuhliinkin! Maailmalla ihastusta kerännyt laji on saapunut nyt myös Helsinkiin. Tule viettämään takuuvarmasti ikimuistoinen päivä perheen tai ystävien kanssa.

Tyyli on vapaa: vatsallaan tai seisten!

Ensikertalaisille ja muutaman kerran surffanneille suosittelemme ALOITTELIJAT-tunteja, jolloin kouluttajat opettavat aallolle menemistä ja tasapainottelua harjoitellaan apuköyden avulla. Ensimmäiset kerrat usein kokeillaan mahalaudalla (bodyboard) ja tasapainon kehittyessä voidaan siirtyä seisottavaan lautaan. jotka tarvitsevat kouluttajan apua aallolle menossa.

Harrastelijat

Perustaitojen kehittyessä aallolle meneminen ja tasapaino muuttuvat automaatioksi ja surffaajat aloittavat käännösten ja ensimmäisten temppujen harjoittelun. Suosittelemme tällöin HARRASTELIJAT-tunteja, jolloin kouluttajien huomio on enemmän surffaajien taitojen kehityksessä. Harrastelijat-tunneilla on enemmän aikaa surffata hieman nopeamman tahdin ansiosta. Huom! Harrastelijoiden tunneille ensikertalaiset eivät voi osallistua.

KOKENEET

Tietyssä vaiheessa sisäsurffausta alkaa omat käännökset ja temput vaatimaan lisää tilaa. Tällöin kuvaan astuu KOKENEET-tunnit, joilla surffauspintaa ei jaeta kahteen rataan ja tunneille otetaan vähemmän osallistujia. Tahti on nopea ja surffajien tulee osata perusteet itsenäisesti ilman kouluttajaa. Kokeneiden tunneilla surffausaikaa on huomattavasti enemmän ja iso surffauspinta mahdollistaa isommat temput ja käännökset. Huom! Kokeneiden tunneille ei voi osallistua, mikäli ei osaa mennä itsenäisesti aallolle ja osaa lautailun perusteita.

Bodyboarding Helsinki

Mikä ihmeen sisäsurffaus?

Moni sitä harrastaa, useampi siitä haaveilee ja joillekin se jää vain ajatuksen tasolle. Lyötyään läpi 1900-luvun alussa, on surffaamisesta tullut vesiurheilulajien kiistaton kuningas. Surffaus ei ole ainoastaan onnistunut pääsemään olympialajiksi 2020 Tokion kesäolympialaisiin, sen innoittamana on syntynyt muitakin lautailulajeja, kuten skeittaus, lumilautailu ja tietenkin sisäsurffaus.

Sisäsurffaus on sisätiloissa harrastettava vesiurheilulaji, joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin! Lajista käytetään myös englanninkielisiä nimityksiä flowboarding ja flowriding.

Kenelle sisäsurffaus sopii?

Kuka tahansa voi ryhtyä sisäsurffaajaksi, mutta seisottavalla laudalla (Flowboard) surffaavan on oltava turvallisuussyistä vähintään 122 cm pitkä ja mahalaudalla surffaavan (Bodyboard) 107 cm. Aloittelijoille suositellaan niin sanottua ‘bodyboardingia’, jossa pehmeän laudan päällä ollaan vatsallaan. Sisäsurffauksessa ei ole ikärajaa, ainoastaan pituusrajat.

Sisäsurffausta ei voi harrastaa mikäli olet sairaana, raskaana, humalassa tai huumeiden vaikutuksen alaisena. Et myöskään voi surffata mikäli olet ollut lähiaikoina leikkauksessa tai sinulla on sydän-, niska- tai selkäsairaus, tai korkea verenpaine.

Sisäsurffaus

MIKÄ ON FlowRider Double?

Double FlowRider on kahden radan ns. "sheet wave"-aalto, jossa mahtuu sisäsurffaamaan kaksi henkilöä kerralla. Vesialtaassa sijaitsevat pumput suihkuttavat 10 cm paksuisen vesipatjan aallon muotoon viritetyn trampoliinin päälle noin 35 – 40 km/h nopeudella. FlowRider Double on turvallinen, sillä surffauslueen pehmustetut reunat ja trampoliinialusta pehmentävät kaatumisia.

FlowRider Double ja Single ovat hyväksyttyjä myös kansainvälisellä kilpatasollakin. Surf House Helsingissä on tarjolla erilaisia tunteja joihin otetaan kerrallaan 6 - 20 surffaria. Kokeneemmille sisäsurffaajille on mahdollista saada FlowRider käyttöön koko leveydessään, jolloin isommat käännökset ja näyttävämmät temput ovat mahdollisia.

Aina on hyvä sää sisäsurffata

Siinä missä aurinkoisempien maiden asukit pääsevät karkaamaan aaltojen sekaan vaikkapa joka viikonloppu, on meidän Suomessa turvauduttava teknologiaan. Vasta muutaman viimeisen vuoden aikana moderni teknologia on mahdollistanut surffauksen kaltaisten lautailulajien tuomisen sisätiloihin FlowRiderin merkeissä.

Tässä hommassa kannattaa olla tarkkana, sillä sisäsurffaus lajina ei ole helpoimmasta päästä, mutta varmasti hauskimmista. Tämän lajin harrastajat surffaavat FlowRiderilla näppärän näköisesti, mutta temppujen hallinta vaatii harjoitusta.

Sisäsurffaus on turvallinen laji niin perheen nuoremmillekin, eikä se vaadi kuin ainoastaan intoa kokeiluun!

Flowrider Helsinki

Miksi kokeilla sisäsurffausta?

Sisäsurffaus on hauska ja vauhdikas laji, jonka oppii etenkin bodyboardingissa äärettömän nopeasti. Se on myös hauskaa tekemistä niin syntymäpäiville, firman juhliin kuin polttareihinkin. Moni lajia kokeillut jää koukkuun melkeinpä heti! Toisin kuin tavallinen surffaus, sisäsurffauksen etuna on ehdottomasti se, ettei tarvitse olla edes uimataitoinen tai olla muuta kokemusta lautailulajeista ylipäätään!

Surf House Helsinki järjestää ohjattuja tunteja niin innokkaille vasta-alkajille kuin myös kokeneemmillekin harrastajalle. Lisäksi Surf Housestamme löytyvät saunatilat, baari ja ravintola, sekä beach club pitävät huolen kaikkien viihtyvyydestä, vaikkei laudan päälle itse kapuaisikaan!

Sisäsurf maailmalla

Flowboarding League of the World tai tuttavallisemmin FLOW järjestää flowboarding-kilpailuja Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa, ja mukaan mahtuu myös lajin MM-kilpailut. Yleensä flowboardingin kisoissa kilpailijat saavat kolme 30-45 sekunnin suoritusta, jotka tuomaroidaan.

Eurooppaan laji on vasta kasvattamassa suosiotaan, mutta esimerkiksi Etelä-Afrikassa ja Yhdysvalloissa laji on saavuttanut valtavan suosion. Suomeen laji on vasta rantautumassa ja Surf House Helsinki on yksi lajin pioneereista täällä kotimaassa!

Flowboarders

Inspiraatiota Surf Houselle Thaimaasta

Thaimaa oli yksi ensimmäisistä Aasian maista, joihin sisäsurffauskuume iski. Sieltä alkaa myös Surf Housen tarina.

Thaimaa on kansainvälisestikin tunnettu sen surffauksen harrastajien parhaimmistosta. Phuketissa lomailevat pääsevät nauttimaan jopa kahdesta FlowRiderista Katan ja Patongin rantakaupungeissa, jotka ovat suomalaismatkoilijoillekin ykköskohteita. FlowRiderit voit löytää Thaimaan auringon alta Surf Housen Phuketin ja Kata Beachin toimipisteistä. Surf Houseista on mahdollista hankkia hyppysiinsä myös asiaankuuluvat asusteet, nauttia letkeästä tunnelmasta, sekä syödä mahansa täyteen kulinaristisilla makuelämyksillä kansainvälisten hittien tahtiin. Tästä surf-tunnelmasta inspiroituneena halusimme tuoda Surf House -konseptin myös Helsinkiin.

Turvallinen sisäsurffaus

Miksi ratsastaa FlowRiderin aallon harjoilla, kun ranta on vain kivenheiton päässä? Kolikolla on aina kääntöpuolensa.

Surffauksen oppiminen ei ole mikään helpoin laji oppia niin aikuisille, puhumattakaan perheen pienimmistä. Aikuisten tulee pitää jälkikasvuaan tarkasti silmällä luonnonvesissä, joka voi olla haastavaa etenkin uimarannoilla. Lasten turvallisuus on aina etusijalla. Myös mukaansa imaiseva aalto saa kenet tahansa kokemattoman surffarin kauhun valtaan. Surffaus luonnonvesissä vaatii myös todella hyvän uimataidon. Sisäsurffaus ei vaadi uimataitoa ja vanhempien lisäksi pienempien surffareiden menoa on valvomassa tarkkasilmäinen ohjaaja.

Toiseksi, luonnon vesissä surffatessa on aina luontoäidin armoilla. Kerran jos toisenkin on käynyt niin, että innokkaita surffaajia tervehtiikin pikkuruiset aallot hienona rantapäivänä. Puhumattakaan siitä, että monelle suomalaiselle matka aaltojen äärelle voi olla kukkarolle kova paikka.

Pistäytyminen Surf Housessa ratkaisee kaikki edellä mainitut ongelmat. Auttavainen ja ystävällinen henkilökuntamme pitää huolen, että koko perhe saa uskomattoman kokemuksen surfin parissa. Ennen kuin päästään aallon harjalle, on sisäsurffaajaksi mielivän painettava mieleensä turvallisuuskäytännöt.

Sisäsurf on kiva ja turvallinen laji hieman pienemmillekin surffareille! Meillä on aina takuuvarmasti aaltoja ja ikuinen kesä!

FlowBOARDING historia

Sisäsurffaus syntyi viime vuosituhannen lopulla ja ensimmäisen FlowRiderin kehitteli amerikkalainen Tom Lochtefeld. Lochtefeld perusti Wave Loch Inc -yhtiön, joka on vielä tänä päivänä markkinoiden suurin FlowRidereiden ja FlowBarreleiden valmistaja.

Sisäsurffauksessa yhdistyy useampi muu lautailulaji. Toisin kuin luullaan, sillä on yllättävän vähän tekemistä varsinaisen surffauksen kanssa, vaan enemmänkin skeittauksen kanssa. Sitten 80-luvun moni muiden lautalajien harrastaja jätti kädenjälkensä sisäsurffaukseen, jonka jälkeen laji sai myös enemmän huomiota.

Eurooppaan ensimmäinen FlowRider rantautui norjalaiseen lomakylään vuonna 1993. Ensimmäiset alan huiput alkoivat ilmestyä vuodesta 1997, kun Kelly Slater voitto Typhoon Lagoon Surf Challengen Floridassa. Kunnolla lajin kisat pyörähtävät käyntiin vuonna 2000, kun FLOW Tour järjestetään ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa. Tänä päivänä FlowRidereiden kyytiin pääsee muun muassa jokaisella Royal Caribbean risteilyllä.

Vuonna 2019 Helsinki sai ensimmäisen FlowRider -sisäsurffinsa!

SUMMER IS JUST AROUND THE CORNER

Äkkilähtö kesään onnistuu helposti junalla, muilla julkisilla, tai autolla.

Käyntiosoite:
SURF HOUSE HELSINKI
Mall of Tripla, kerros P4 (Down Under)
Firdonkatu 2B, 00520 Helsinki, Finland

Postiosoite:
SURF HOUSE FINLAND OY LTD
Mall of Tripla, M-P6-12
Firdonkatu 2B, 00520 Helsinki, Finland